Står du i motvind, da e æ her å

Created 277 dager siden
by Roger Hojem

Tags:
Categories:
Views: 1084

Vi som kan stå all kulingen av.
Vi synger om det i hymen Floa som flør. Jubel i medvind, ja det skal du få. Står du i motvind da e æ her og. KBK har slitt i motbakke den siste tiden. Ikke det at det er noen krise å tape tre fotballkamper på rad, men spillet, innsatsen, spilleglede og det å blø for drakta har ikke vært der.

Har Kristiansund supporterkultur?
Det som var den største bekymringen var at mange hundre forlot stadion 16. mai mot Ranheim 20 minutter før slutt. Finnes det ikke supporterkultur i Kristiansund og er det slik at etter 14 år med suksess, så skal det ikke mer til enn noen tap før publikum svikter. Mandag skulle jeg sjekke supporterkulturen i byen og om det er sant det som vi synger om i hymen at vi står der både i med og motvind.

 Flott stemning rundt stadion
Jeg ankommer stadion ca 1 time før kampstart. Solen skinner og flere tusen mennesker er allerede ankommet. Mange rusler rundt og ser på det flotte anlegget, noen er på supporterbutikken og kjøper effekter og mange er på Slatlem corner og varmer opp. Du hører KBK sangene runger utover og Uglan er klar for kamp. Spillerne og trenerne kommer etter oppvarmingen bort til oss og klapper og Uglan svarer Her kommer heltan i fra Baillsund,fra Kåan, fra Enga, Nordlandet!
Gi oss det kroppan oss behøve, Potet, og fisk, og festival!
Heia Kristiansund!
Heia Kristiansund!
Heia heia heia Kristiansuuund

3886
Det ble en festaften av de sjeldne. Jeg har aldri før sett KBK så god. Christian Michelsen hadde satt sammen et litt mer offensivt lag og gått over til 4-3-3 som var en suksess i fjor. Han hadde også ryggrad til å benke noen sentrale spillere som ikke hadde levert og som hadde gått av å få seg en pause. Uglan var fornøyd med laguttaket og spesielt at Gjertsen og Kalludra var med. Du må ha noen kreative og tekniske spillere og ofte er det de som tar fansen sine hjerter. Spill mot Uglan i adreomgang Flere har etterlyst og ytret sin missnøye hvorfor KBK ikke spiller mot Uglan i andreomgang. De kan vel ikke tape myntkastet hver gang? I dag skulle de spille mot Uglan i andreomgang og det er jo mest vanlig på alle stadioner at de spiller mot det målet den harde kjerne står. Nå scorer nesten aldri KBK mot målet hvor Uglan står, så kanskje er de overtroisk. Personlig håper jeg at KBK spiller mot Uglan i andreomgang hver gang de har muligheten.

3886 tilskuere hadde møtt fram for å vise at de står bak laget i tykt og tynt. Det er mer enn godkjent og de ga alt. Stemningen blant Uglan var elektrisk. Folk stod og sang og hoppet i 90 minutter. Selvagt er det lettere å bli revet med når spillerne byr opp til festforestilling og produserer sjanser.


 Liri helt outstanding.
 - Dette er det beste jeg har sett av dem, sier Klinge tidligere kaptein på KBK.

 - De tør å holde på ballen når det er nødvendig, de tør å angripe og produsere sjanser og da får de også med seg publikum. - Dette er helt rått og det Liri Kalludra har levert de første 45 minuttene er det beste jeg noen ganger har sett av han. Liri har tatt et steg til og er så god og gjør de rette valgene, avslutter en hes Klinge etter 45 minutter med festfotball og fyrverkeri av en omgang.

 Uglan vet også å verdsette svensken sin prestasjon og sangen hans runger flere ganger. Han er uten tvil en av de største ikonene blant Uglan og har tatt våre hjerter Liri, Liri Kalludra, gjør det du kan for oss..duru-durutu, duru-durutu Liri,  Liri Kalludra, gjør det du kan for oss..duru-durutu, duru-durutu

 Vi har en mann
 Sverre Økland står rett ved siden av uglan. Han er langtidsskadet og supportere elsker når spillere står sammen med fansen. Slik som Steven Gerrard, Jamie Carragher. Garry Neville etc har gjort

- Vi elsker når spillerne står sammen med fansen, sier Erik Bergsnev foran meg og peker på Sverre Økland og stemmer i Vi har en mainn Vi har ein mainn
Sverre Økland
Æ trur bærre ikkje du førstår
Hain e ligans beste mainn
Hain svikte aildri hainn
Vi har Sverre Økland

Sverre er en hit blant Uglan. Flott gjort at Uglan synger til ære for den skadete spilleren i en tøff periode. Det varmer helt sikker Sverre og vi ønsker å se han tilbake på banen.

Gikk før slutt
 Flere forlot stadion når stadionklokka viste 80 minutter. Ikke at de ikke var fornøyd med det de fikk servert, men sikkert for å komme seg snarest mulig hjem å slippe å stå i kø. De ble møtt med pipekonsert av Uglan. Full fortjent og har aldri forstått hvorfor folk forlater stadion før tiden. Heldigvis var det ikke mange. Det var heller ikke mange tomme blå seter å se.


Her kommer heltan i fra Baillsund
 Du kunne se gleden til spillerne og trenerne når de kom bort til uglan for å takke for kampen. Denne seieren og festfotballen betydde så mye. Uglan sang i rundt 10 minutter. Folk stod og hoppet, løftet skjerfene mot himmelen og sang med full hals. De ønsket å takke heltan og håper på flere slike festforestillinger. Se en rørende video som Jannicke Olsen har lagt ut her Det å gå i strupen på motstanderen og produserer sjanser. det gir ekstra energi også til fansen. Dette var en festforestilling av de sjeldne og kanskje hadde Klinge rett. De første 45 minuttene er det beste KBK noen gang har levert.

Her kommer heltan i fra Baillsund,fra Kåan, fra Enga, Nordlandet! Gi oss det kroppan oss behøve, Potet, og fisk, og festival! Heia Kristiansund! Heia Kristiansund! Heia heia heia Kristiansuuund!

Flott supporterkultur i Baillsund
Ingen tvil om at supporerkulturen i Kristiansund er veldig bra. 3886 tilskuere var imponerende og stemningen var elektrisk. Nordmøringer vil ha toppfotball og skal vi fortsatt ha et lag i eliteserien er vi avhengig av at publikum stiller opp. Gjør Kristiansund stadion til et fort og en av de verste stadioner å komme til 4000 gærne Nordmøringer som gjør alt de kan for å støtte laget i med og motvind.  Mot Molde så er det nok 400 mer innenfor portene og utsolgt.


Slatlem corner
Vi må huske at det tar tid å bygge opp supporterkultur. Uglan har tatt store steg på kort tid. Slatlem corner er en gedigen suksess og det er god stemning der inne allerede to timer før kampstart. Det å ha en samlingsplass å varme opp til kamp. Tusen takk Anton for Slatlem corner er en av de største grunnene til denne eksplosjonen.

Sanger
Synes de som skriver og produserer sanger er både kreativ og dyktig. Både oppsangerne på Slatlem og på tribunen gjør en god jobb. Flott at Kjartan Hendseth bruker megafon. Det er flere som har etterlyst det og lettere å være med å synge og hvilken sang. Bruk den enda oftere Kjartan er tilbakemeldinger jeg får


Jenter nøkkel til suksess
Det at så mange jenter/damer går på kamp, står sammen med Uglan og gir alt. Flere er mye mer engasjert enn oss gutter er en av suksessfaktorene. Det baner vei for flere til å pynte seg i KBK effekter å gi alt for laget for lidenskap. Skal ikke mange år tilbake at flere syntes det var tabu å stå blant Uglan. Nå er det hot og blir bedre og bedre for hver kamp. Trykket og stemningen høsten 2017 var fantastisk, men har tatt enda noen steg i år. Blir nok bare bedre og bedre utover sesongen og akkurat som spillerne, så trenger de noen kamper for å nå toppformen. Neste hjemmekamp mot Molde vil det bli elektrisk stemning. Skulle KBK  vinne, så vil taket løfte seg og en gedigen fest. Noe stort er pågang. Det startet en magisk vårdag i 04 Rivalisering Molde vs Kristiansund Takker for så mange flotte tilbakemeldinger på mine artikler og neste vil handle om rivalisering. Hvordan er forholdet mellom Molde og Kristiansund. Selvsagt en rapport helt uten filder. Her skal supportere få si å synge akkurat det de mener.Uglan KBKs 12 spiller