Nøkkelen ligger i å ta nok poeng mot de andre topplagene

Created 181 dager siden
by Roger Hojem

Tags: Keita Mane PL 2018/19 Rune Edøy Salah
Categories:
Views: 1266

Rune Edøy

Det har vært mye snakk om at Liverpool ikke må rote bort poeng mot middelhavsfarere for å være en reell gullkandidat. Men faktum er at de røde må bli bedre mot topplagene skal drømmen om rive Manchester City ned fra tronen bli en virkelighet.

For to sesonger siden var det mye snakk om at Liverpool vant topp seks-tabellen. Det var ikke like mye snakk om at samme klubb ikke maktet å følge opp året etterpå.

Mot Arsenal, Manchester City, Manchester United, Tottenham og Chelsea tok Liverpool kun 10 poeng av maksimalt 30. Til sammenligning hentet City inn 24 poeng mot topp seks. Det sier seg selv at dette bildet må endres skal Jordan Henderson løfta bøtte som serievinner i mai.

De to første kampene gir ingen pekepinn på at dette skal bli bedre i år enn i fjor. Ja, det var enkelt og greit mot West Ham og en sterk kamp borte mot Crystal Palace, men det er først i møtet med Tottenham på Wembley 15. september at den første virkelige testen kommer. Både City og Liverpool kan fort stå med full pott når vi kommer så langt.

Det er imidlertid grunn til å være optimister med tanke på det som venter. De to første kampene har gitt akkurat det bildet alle med rødt hjerte hadde forventet.

Det er bare å slå fast at kjøpet av ny keeper var helt nødvendig. Det er nesten utrolig at Liverpool har spilt med så svake keepere som Mignolet og Karius de siste årene. Det er ikke en storklubb verdig. Trolig har Liverpool hatt den svakeste keeperduoen i Premier League i mange år. Ja, i hele Premier League mine damer og herrer!

Alisson Becker er en matchvinner. Han oser autoritet. Det finnes vel knapt en keeper i verden som er bedre med føttene. Igangsettelsene mot Crystal Palace var ren nytelse. Og frisparkredningen i første omgang mandag kveld er mer enn nok bevis på at brasilianeren er en god skuddstopper også.

Virgil van Dijk er enda bedre og viktigere. Vi snakker om verdens beste midtstopper. Enkelt og greit. Nederlenderen og keeper Alisson vil alene fort være verdt 10-15 poeng ekstra denne sesongen. Det i seg selv er nesten nok til å nærme seg City.

Og framover på banen er bildet det samme som i fjor. Ja, faktisk enda bedre. Naby Keita har vært akkurat så god som det var lov å forvente i de to første kampene. Den tidligere Leipzig-spilleren har alt i én pakke. Han er sterk, rask, god å drible, slår herlige pasninger og leser spillet bedre enn de fleste. I tillegg kommer han garantert til å score bra med mål. Det er bare tilfeldigheter som gjør at han ikke har åpnet målkontoen allerede.

Og helt framme vil gutta på topp fortsette å pøse inn mål. Mohamed Salah når neppe samme snitt som sist sesong, men se opp for Sadio Mané. Han har scoret tre allerede. Ferdighetsmessig er det faktisk senegaleseren som har mest å by på av trioen i angrep. Ingen matcher Manés hurtighet. Og han er en god avslutter. De fleste motstanderne vil ha et ekstra øye på Salah. Det bare øker muligheten for at Mané skal levere en kjempesesong.

Optimismen øker for hver kamp som går. Det syder i den røde delen av Kristiansunds befolkning. Mandag var det rundt 50 supportere samlet på King Kenny. Vårt eget møtested er den perfekte arena for å støtte laget i vårt hjerte. Og det er plass til flere. Nærmer vi oss 100 mot Brighton lørdag kveld?

Up the Reds!

Rune EdøyLiverppol jubel.jpg