Bestod første test

Created 156 dager siden
by Roger Hojem

Tags: bestod eksamen CL Klopp PL Tottenham
Categories:
Views: 274

Opp til eksamen
15 september og bortekamp mot Tottenham på ærverdige Wembley var av mange utpekt som den store testen. Da skulle Liverpool opp til eksamen og vi skulle få svar på hvordan årets utgave er sammenlignet med tidligere utgaver. Tidligere hadde vi bare møtt boss, nå stod det en virkelig test for tur. Liverpool ble rundspilt og tapte 1-4 der i fjor.

Sportslig suksess utenfor banen
Rundt 50 supportere hadde tatt turen til King Kenny på en tidlig lørdagsformiddag og her snakker vi kun ekte kjærlighet og  medlemmer.  Supportere som står der uansett med og motgang.

Det går så det suser utenfor banen og stadig flere melder seg inn og vil være med i den store røde familie. Tidligere la de ut 80 billetter til julebordet og de ble revet bort på noen få dager. Alt går tilbake til medlemmene og videre utvikling av klubben. Styret gjør en fantastisk jobb akkurat som Klopp gjør ved å styre skuta.

Klasseforskjell
Liverpool vant men det var klasseforskjell mellom lagene. Årets utgave står fram som mer komplett og bunnsolid. Iriterrenne at vi har sluppet inn to billige mål helt på slutten av kampene. Burde vunnet med 3-4 mål. Var Liverpool gode eller er årets utgave av Spurs dårligere? Det var rett og slett klasseforskjell og ble vi egentlig klokere.

Defensiv trygghet
Det ser mye bedre ut enn på lenge, selv om det lugger framover. Kombinasjonene framover sitter ikke og flere spillere er ikke på det nivået vi skulle ønske. Det er bare bra og at Klopp har noe å jobbe med. Viktigste er at laget har tatt store steg i å tette igjen bakover og framstår mer komplett og solid. Derfor gjævlig irriterende at de ikke holdt nullen i går.

Skjema
Det er ingen grunn til å ta av selv om de 15 første poengene er i boks. Det er kun spilt 5 av 38 serierunder. Jeg hadde et håp om at Liverpool skulle stå med 24 poeng etter 10 serierunder. Det ville eventuelt bety 9 poeng mer enn 10 runder i fjor. Skjemaet var 7 -3-0 og ligger foran skjema.

Liverpool er inne i en knallhard periode og i de neste ukene venter både Chelsea og Manchester City i ligaen. De kampene blir veldig utslagsgivende på sluttplasseringen da topplagene nesten ikke avgir poeng til resten. Derfor blir de innbyrdes oppgjørene topp seks seg i mellom avgjørende.

Nedprioriter
Jeg mener Liverpool bør nedprioriter de hjemlige turneringer. Gå all inn for CL og PL. Topp fire å kvalifisere seg til neste års PL er første mål. Money talks og jo flere ganger du klare å kvalifisere seg jo større blir forskjellen til våre konkurrenter.

Jeg er nesten så jeg er enig med Gary Neville at Liverpool bør nedprioritere CL og gå all inn for PL. Det vil nok ikke skje og Klopp vil nok stille sitt sterkeste lag tirsdag når PSG kommer til Anfield tirsdag.  I Ligacupen mot Chelsea er jeg sikker på at begge lag stiller b lag. Klopp og Liverpool bør unngå å spille to semifinaler i ligacupen i januar. Som supporter vil jeg vinne mest mulig, men dessverre denne mikke Mus turneringen er ikke verdt og offre mye på. La de som ikke har spilt mye få matchtrening.Klopp.jpg