torsdag 25. april 2019


Hva er galt i KBK

Fotballfest
16 mai er den store fotballfesten og over 4200 feststemte hadde møtt opp. Solen skinte og alt lå til rette for en skikkelig fest dagen før dagen. Jeg stod blant Uglan og de holdt trykket opp og gjorde sitt ytterste for at dette skulle bli et skikkelig vorspiel til selve grunnlovsdagen. Spillerne og trenerne kom bort til Uglan før kampstart og fyrte opp stemningen og fikk umidlbart respons. Flott gest som har blitt et fast innslag for å få med seg publikum.

Frustrasjon

De første 15 minuttene var det skikkelig trykk og mange flotte sanger. Tror ikke det finnes en supporterunion som lager så mye bråk pr tilskuer. Det er skikkelig trykk bak målet der Uglan står.

Etter som tiden gikk og KBK ikke fikk til noe som helst kom også frustrasjon til enkelte. Flere spillere fikk passet sitt påskrevet. Fellesnevneren i kritikken var at laget ikke er til å kjenne igjen og null rytme, plan og skaper nesten ingenting.

Det er helt naturlig at publikum viser sin missnøye, men det skal nevnes de fleste stod oppreist og sang for de mørkeblå i 90 minutter. Selv om skuffelsen var stor, så stod de bak laget og spillerne. De sang for spillere som leverte langt under nivået for å prøve å bygge dem opp.

Mistet gløden
Ser ut som om KBK spillerne har mistet alt som heter selvtillit, rytme, spilleglede og sulten på å vinne. Det som KBK hadde i fjor har Ranheim i år. De er en vennegjeng som oser av glede, selvtillit og har det gøy. Virker som alt KBK bygget opp i fjor er borte. Flere av spillerne som tok våre hjerter i fjor er ikke til å kjenne igjen. Ser ut som om enkelte ikke har lyst til å være der

Ingen rytme eller plan
Virker som om KBK spillerne har null plan når de vinner ballen og går i angrep. Det kommer ikke løp og hvis det kommer så vet ikke den som har ballen hvor han skal spille ballen. Savner flere som kommer på saftige løp samtidlig og at de setter full fart framover. Savner kreative spillere som kan løse opp et etablert forsvar og kan gjøre noe med ballen. Slik jeg ser det er midtbanen KBK sin svakeste lagdel. Her må det inn med mer fart og  kreative spillere og spesielt på hjemmebane. 

Sondre Sørli en av oss
Vinner nesten ikke en eneste andreduell. I fjor presset de høyt, jaget ballet og vant dueller og blødde for drakta. Den største jubelen på stadion var når Sondre Sørli fikk gult kort. Han er en av oss, han er en av oss Sondre Sørli han er en av oss runget utover i flere minutter med dagens høyeste desibel  mål Et signal om å blø for drakta og det satte publikum pris på ,og et signal til at flere må begynne å gå krigen. Publikum var oppgitt av p se pusekatter. Vi vil se løver som jager som noen ville rovdyr og gir alt for å vinne dueller. Det var en fotballtrener som sa til oss i IL Goma engang. Vinner dere de fleste dueller og andreballer, så har dere gode muligheter for ggså å vinne kampen

Forlot stadion

Det var skuffende å se at flere hundre forlot stadion 20 minutter før slutt. Dette er et dårlig signal og selv om vi alle er skuffet, så er spillerne enda lengre nede. Neste gang forlater dere ikke stadion før kampslutt. Uglan stod igjen og sang for sine helter og både trenerteamet og spillerne kom bort og takket for støtten. Du kunne se skuffelsen i øyene til dem der de klappet opp mot fansen. De hadde det veldig vondt. De hadde invitert til folkefest og så endte det med frustrasjon og en dag de helst bare vil glemme.

Hva nå?
Spillerne, trenerne og supporterne er langt nede. Det er nå de trenger skikkelig støtte og at vi møter opp og synger enda høyere.

Christian Michelsen og trenerteamet må bruke de neste dagene til å jobbe med det psykiske til spillerne. Tru på det de holder på med.  Det er null selvtillit blant spillerne og frustrasjon er i ferd med å spre seg. De trenger å vinne noen fotballkamper og få tilbake tru på det de holder på med.

Trenerteamet må jobbe med å få inn en plan og system som fungerer. Nå ser det ut som om de ikke har en plan .Når du ikke har en plan A så er det ikke lett å ha en plan B når du kommer under å må jage mål. Flere som stiller seg kritisk til Michelsen sine bytter. Det å bytte backer mot backer når du må ha mål. Mulig det var andre årsaker til det, men var en snakkis både på tribunen og utenfor stadion etter kampen.

De må få løse og sette sammen en midtbane som fungerer og har den rette balansen. Den mangler kreativitet og tempo. De må hjelpe Stokke og Bamba på topp

Ingen krise tabellmessig
Det er ingen krise når vi ser på tabellen. Vi ligger bedre plassert enn i fjor på samme tidspunkt. Start og Sandefjord er så dårlige at de rykker nok rett. Det  er et varsku om at noe må gjørs. Bruk de neste dagene godt og så får vi supportere møte opp på stadion å gjøre det vi kan for å hjelpe spillerne på rett spor. Det første og enkleste er å prøve å få inn sulten. Det å løpe som noen løver og vinne dueller og andreballer. Det er helt gratis og det enkleste. Deretter må trenerteamet og spillerne sette seg ned å finne et spillesystem og formasjon som de er tilfreds med og få inn spilleglede. Selvtilliten kommer når du vinner kamper og er i flyten. Akkurat nå befinner KBK seg i gjørma.

Ser dere på stadion mandag og da vil jeg se 11 løver som jager som noen ville rovdyr etter bytte som er Strømsgodset spillerne. 

Jeg har fått så mange tilbakemeldinger  fra min rapport og bidrag på faceboook og har lovet å komme med en rapport etter Strømsgodset  kampen. 


Uglan er klar til fest

Ramvik logo 2014

1 Comments


  • Roger Hojem 342 dager siden
    Når publikum begynner å tale ved å forlate stadion lenge før kampslutt, eller ikke møter opp til kamp, så har ikke klubben noe annet valg enn å gjøre grep. Ikke bra at det skrives mye negativt og får ut sin frustrasjon på sosiale medier, men uteblir publikum så må klubben ta signalene øyeblikkelig. Alle lag opplever perioder med dårlige resultater og det å tape tre fotballkamper er ingen krise. Det som er krise er det som blir prestert på banen. Det er lavmål og nå må grep gjøres for å få skuta på rett kjøl. Treneren har ansvaret for å motivere spillerne, skape spilleglede og få inn et spillesystem som fungerer og spillerne har tru på. Jeg har fortsatt tru på dagens trenerteam, men svikter publikum og taler ved og ikke møte opp, så har ikke klubben noe valg enn å kvitte seg med hovedtreneren. Håper ikke vi kommer i en slik situasjon og at vi starter oppturen ved å vinne på mandag. Jeg kommer selvsagt og skal hoppe og synge i 90 minutter og gi alt. Håper på over 4000 Nordmøringer innenfor portene mandag og vi bærer KBK fram til tre poeng

    Reply

Add Comment

Lagt inn 344 dager siden av Roger Hojem

Tag:
Kategorier:
Lest: 838 ganger
Skriv ut
Enter the name you would like to appear on the comment.
(required)
Enter the email you would like to use to get updates. You email is not visible and can not be used by other users.
(required)
Enter you comment help.
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below
  Post Comment
 


Artikkelforfattere:

Roger Hojem (840)
Spiceboys (10)
Arve Kvalvik (10)
Kjetil Johnsen (5)


Arkiv:

Alle


Søk:

 Søk
 
 

 

 


nettsiden er produsert og publisert av ramvik.no

(C) Spiceboys