torsdag 25. april 2019


Seiersfest og vennskapelig

Oppvarming  i solveggen
Allerede tre timer før kampstart var oppvarmingen til det som skulle bli tidenes fest på Kristiansund stadion i gang. Det var sommer og sol og folk koset seg til kampen i solveggen på Slatlem corner. Supporterne var optimist og i dag skulle KBK slå Molde for første gang på hjemmebane i serien på en evighet. Vi tapte seriepremieren mot de i eliteserien i fjor, men både klubben, laget og ikke minst Uglan har tatt mange steg etter det.

Rolig rivalisering

Flere Molde- supportere hadde tatt turen innom Slatlem corner og de ble godt mottatt og så ut som om de koset seg i folkehavet. De satte pris på at Kristiansund er i øverste divisjon og liker byderby og rivaliseringen var mellom byene og ikke mellom klubbene. De fleste mente Solskjær effekten var over og ble ikke lei seg om han får sparken.  Supporterne på Slatlem sang om KBK og det var elektrisk stemning inne på puben. Oppsangerne gjorde som alltid en meget god jobb og blir bare bedre og bedre. De lager flotte og kreative sanger og på stadion er Kjartan Hendseth helt konge og med megafon kjører han showet. En fantastisk signering det å få Kjartan til oppsanger. Tilbakemeldinger er også at bruk av megafon er bra og lettere å få med alle til å synge samme sang.

Det var heller ingen bannere på stadion som var proviserende. Eneste sangen som gikk på rivalisering var Molde by er full av skitt og den kommer fra England og synges alltid når Liverpool møter Manchester United.

Den store festen

KBK vant 1-0 og når KBK scoret rett foran Uglan så var det som hele tribunen eksploderte og gynget. Det var ikke noe tilbake fra å stå på The Kop. Helt vilt og folk kastet seg rundt halsen på hverandre, danset og jublet. Dette var mye mer enn bare en fotballkamp. Det var Kristiansund mot Molde, det var sjel og stolthet mot kapitalisme.

Uglan holdt det gående i samtlige 90 minutter. Sykeste stemningen jeg noen gang har opplevd på en stadion i Norge. Nesten sykt å tenke på utviklingen fra forlige gang vi møtte Molde for 14 mnd siden og til nå. Uglan har tatt enorme skritt både i antall, oppsangere, desibel, sanger, bannere, flagg, Slatlem corner.

Supporterne stod igjen lenge etter kampen og sang for heltene og hyllet de som guder. Dette var nesten uvirkelig. Ikke det at KBK slår Molde, men oppsluttningren, engasjementet, og lidenskapen.

Takket fansen
Det var stinn brakke på Slatlem corner også i flere timer etter kamp. Når Christian Michelsen og flere av de andre heltene ankom puben ble de hyllet som de største gudene som finnes på jordkloden. Dette var en magisk sommerdag i 2018 og som de synger i sangen det startet en magisk vårdag i 04 og siden har det vært et langt og flott eventyr

Videoer
Her kan dere se noen videoer og intervjuer om hva kristiansundere mener om Molde og hva moldensere mener om Kristiansund. Konklusjonen må være at dette er et rolig rivalisering sammenlignet mellom Manchester og Liverpool. De fleste oppførte seg eksemplarisk og vi liker slike oppgjør

Takk til Molde fansen for god oppførsel og så håper vi på tre byoppgjør neste år og at Aalesund rykker opp.


                                                                                                        
Ville gledescener rett etter kampslutt Kjartan Hendseth.jpg Hvordan er forholdet mellom Molde og Kristiansund


No Comments


Add Comment

Lagt inn 332 dager siden av Roger Hojem

Tag:
Kategorier:
Lest: 1184 ganger
Skriv ut
Enter the name you would like to appear on the comment.
(required)
Enter the email you would like to use to get updates. You email is not visible and can not be used by other users.
(required)
Enter you comment help.
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below
  Post Comment
 


Artikkelforfattere:

Roger Hojem (840)
Spiceboys (10)
Arve Kvalvik (10)
Kjetil Johnsen (5)


Arkiv:

Alle


Søk:

 Søk
 
 

 

 


nettsiden er produsert og publisert av ramvik.no

(C) Spiceboys