torsdag 25. april 2019


Sjakk

Sjakkspill
 Mange hadde store forventninger når topplsagene Liverpool og Manchester City tørnet sammen. Det var veldigf bra oppmæte i King Kenny selv om det kolliderte med KBK. Blod er tykkere enn vann

Det ble som en lukket tysk åpning i sjakk. Hvor begge managere var forsiktig med sine brikker og holdt strukturen samlet og brikkene passet på hverandre og dekket motstanderens rom og muligheter. Det var vanskelig å bryte gjennom og satt bare og ventet på hvem skulle få det nødvendige gjennombruddet og hvor ville det komme?

Alle hadde forventet et fyrverkeri av en fotballkamp med mange mål når de to mest underholdende lagene i PL de siste årene tørnet sammen. Det bruker å bli målkalas når de møtes og i fjor endte det med 4-3 seier til Liverpool. Manchester City har ikke vunnet på Anfield siden 1983 og hjemmelaget stod med 5 strake seirer på Anfield.

Arnold vraket
De fikk oppleve en tett og jevn kamp hvor begge lag var forsiktige og kunne leve med 0-0. Flere var overrasket over at Arnold var vraket på høyre backen og at Gomez ble flyttet ut dit. Var unggutten sliten, var det et taktisk grep fra Klopp for å få Lovren inn, eller var Arnold i sjakkbobla før han skal møte Magnus Carlsen mandag?

Ubeseiret
Liverpool var heldige som kom fra kampen med poeng. Manchester City fikk straffe 5 minutter før slutt, men blåste den langt over målet. Dermed er det fortsatt tre lag Chelsea, Manchester City og Liverpool som er ubeseiret og står med 20 poeng på de 8 første kampene og Tottenham og Arsenal rett bak på 18 poeng.

Det ser ut som om det blir de innbyrdes oppgjør som blir avgjørende. Topplagene plukker stort sett tre poenger mot resten og poengsnittet er høyt. Selvsagt vil de begynne å avgi poeng også mot antatt svakere lag, men de innbyrdes oppgjør avgjør.

Mesterlag
Jeg ser et mesterlag. Ikke at Liverpool har spilt flott fotball som i fjor og begeiseret alle som liker sexy fotball. Det har ikke sprudlet av angrepsrekka som begeiseret en hel verden i fjor. De er ikke til å kjenne igjen og muligens akkurat nå svakeste leddet.

Det jeg ser er at Liverpool framstår som et mer komplett lag. Vanskelig å score på, vinner jevne kamper, nekter å tape og har enda ikke spilt på sitt beste. Det at de har samlet hele 20 poeng uten å vise topp formen. Tidligere sesonger vile vi ha tapt slike kamper og sluppet inn mange mål. Det var bingo i forsvaret og slapp inn mange billige mål og gjerne helt på slutten.

Race helt inn.
Jeg sier ikke at Liverpool kommer til å vinne PL, men skal du vinne ligaen må du tette igjen bakover, få poeng på dårlige dager og ta poeng mot de antatt beste lagene. Det vil stå mellom de tre topplagene helt inn. Tror Arsenal og Tottenham blir for svake og Manchester United er allerede for langt bak og ikke god nok til å vinne. De kan komme foran en av de store, men de er ikke gode nok til å kjempe om gullet. Vi får bare håpe at the special one blir der lenge.

Skjema
Liverpool har nå 7 poeng mer enn etter 8 kamper sist sesong, da stod de med 13 poeng og nå har de plukket 20 poeng.. Laget virker bunnsolid, men ser også sliten ut. Det sprudler ikke som i fjor, men det kommer. Aldri redd for at Klopp sine lag ikke scorer nok mål. Klopp har lært at han må være litt mer kynisk, tette igjen bakover og noen ganger må du bytte ut  heavy metal med rolig klassisk musikk. 

Jeg hadde en drøm før sesongen å stå med 7-3-0 etter 10 kamper og Liverpool ligger på skjema.  Må nok opp mot 94-96 poeng for å vinne ligaen. Liverpool har hatt en tøff periode siden sist landslagspause og laget virker sliten og baktung. Jeg er ikke redd for at det vil løsne og er mest glad for at grunnmuren er skikkelig på plass med keeper, forsvarsrekka og midtbanen.  Vi har kommet godt i gang og likt med undertegnedes skjema til gull.

Her er mitt tips etter 8 kamper
Liverpool
Chelsea
Manchester City
Arsenal
Manchester United
Tottenham
Everton


Trent Alexander Arnold

Ramvik logo 2014

No Comments


Add Comment

Lagt inn 199 dager siden av Roger Hojem

Tag: Magnus Carlsen Manchester City PL sjakkm Klopp Trent Alexander Arnold
Kategorier:
Lest: 591 ganger
Skriv ut
Enter the name you would like to appear on the comment.
(required)
Enter the email you would like to use to get updates. You email is not visible and can not be used by other users.
(required)
Enter you comment help.
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below
  Post Comment
 


Artikkelforfattere:

Roger Hojem (840)
Spiceboys (10)
Arve Kvalvik (10)
Kjetil Johnsen (5)


Arkiv:

Alle


Søk:

 Søk
 
 

 

 


nettsiden er produsert og publisert av ramvik.no

(C) Spiceboys