fredag 22. mars 2019


Happy days and Xmas party

To foran skjema
Liverpool fosser videre i PL og har 8-2-0 på de første 10 kampene og totalt 26 poeng. Jeg drømte om 7-3.0 før sesongstart. Akilleshælen til Liverpool de siste årene er at de har blitt hengende 6-8 poeng bak teten på dette tidspunktet i sesongen. Skal du være med der oppe nytter det ikke å være med fra starten. Akkurat nå leder Liverpool PL, men det er tett som hagel.


To ligaer
Det ser ut som om det er to forskjellige ligaer. Topp seks mot resten. Det er ikke ofte nå i starten at topp seks lag avgir poeng mot de antatt svake lag.  Det vil nok skje oftere utover sesongen og lagene vil begynne å prioritere CL og EL.

Liverpool har etter forlige landslagspause hatt tre enkle kamper mot Huddersfield, Røde Stjerne i CL og Cardiff og gitt tre  forventede seirer. Neste kamp er borte mot Arsenal og klarer de røde fra Merseyside å reise hjem med poeng fra London, så ser det virkelig bra ut. Det er topp seks kampene som avgjør PL

En brikke igjen i puslespillet?
Jeg ser et mesterlag i det fjerne som er bygget opp av kontinuitet. Nå er det våre rivaler som skifter managere ofte og handler inn nye spillere. Klopp har brukt tre år på å bygge opp et mesterverk og mulig han trenger en sommer til på å hente inn de siste brikkene. Ikke lett å vinne noe med mindre midler enn sine rivaler. Du må være smartere å finne brikker som passer sammen. Mangler Liverpool kun en ekstrem kreativ midtbane spiller som Alonso fra å vinne noe?

Tar ikke av

Selv om Liverpool akkurat nå topper PL er det ingen som tar av. Kun spilt 10 av 38 kamper. Du må vinne uke etter uke og plukke jevnt med poeng. Mitt neste mål er å ha 46 poeng etter 19 kamper. Da vil Klopp sine disipler være helt der oppe og i posisjon til å kjempe om en topp plassering. Tror du må opp mot 92-94 poeng for å vinne PL.

Ikke på topp
Liverpool har fortsatt ikke vist topp nivå denne sesongen selv om seirene har kommet på rekke og rad. Bakover på banen er laget bunnsolid og virker komplett. Framover er det rusk i maskinen. Er ikke å kjenne igjen fra de tidligere sesonger. Det er betryggende at har samlet så mange poeng og at topp formen ikke er der. Vi har mer i vente offensivt og en ting jeg alltid føler meg trygg på under Klopp er at vi scorer nok mål til å bli mestrer. Problemet har vært at Liverpool har sluppet inn for mange mål. 

Sterkere tropp
Dagens tropp er den sterkeste på lang tid. Siden forrige landslagspause har Klopp brukt mer av troppen. Prøve å få i gang 20 spillere å holde alle sulten. Skal du vinne ligaen må du ha en stor og sterk tropp og rullere en del når det tette kampprogrammetet starter i desember. 9 ligakamper på en måned og da kan du ikke drive råkjør på 13-15 spillere. Klopp var flink til å rullere i desember og januar i fjor og heldigvis har vi ingen ligacup å tenke på.

X Mas party and happy days
Neste lørdag er det tradisjonelle julebordet til Liverpool-supporterne i Kristiansund. 80 feststemte supportere har meldt seg på. Vi går til bords i ærverdige Skipperforeningen sine lokaler og koser oss med julemat før vi trekker ned i King Kenny og ser Arsenal – Liverpool. Stemningen blant de røde supporterne er selvsagt god. Vi er blitt en stor rød familie og nærmer oss 300 betalende medlemmer. Ingen andre når oss til anklene. Vi har eget lokale og et samhold som ingen kan måle seg med. Vi står sammen i tykt og tynt og alt er bygget opp i sportslig motgang. Her snakkes vi kun ekte rød kjærlighet og YNWA forplikter.

Dette er det 11 julebordet på rad. Startet de første årene i Kongsgården og deretter Rica og de siste årene i King Kenny. Herlig tradisjon at supportere har sitt eget julebord og skulle det attpåtil ende med seier borte mot Arsenal, så vil det nok ta litt ekstra av.

Happy dayd YNWA


No Comments


Add Comment

Lagt inn 144 dager siden av Roger Hojem

Tag:
Kategorier:
Lest: 228 ganger
Skriv ut
Enter the name you would like to appear on the comment.
(required)
Enter the email you would like to use to get updates. You email is not visible and can not be used by other users.
(required)
Enter you comment help.
CAPTCHA image
Enter the code shown above in the box below
  Post Comment
 


Artikkelforfattere:

Roger Hojem (827)
Spiceboys (10)
Arve Kvalvik (10)
Kjetil Johnsen (5)


Søk:

 Søk
 
 

 

 


nettsiden er produsert og publisert av ramvik.no

(C) Spiceboys